EN SKARP KALLIGRAF

INREDNING & DESIGN

Med enkla verktyg som pensel och penna har kalligrafen och designern Ylva Skarp skapat ett personligt bildspråk som tagit världen med storm. Hennes sätt att forma bilder av bokstäver – ibland sirligt och sparsmakat, andra gånger rått och kraftfullt – på allt från tavlor till vardagsföremål triggar obevekligen igång habegäret.

Ylva Skarp (kopia)

Ylva Skarp skapar med enkla verktyg som penna och pensel ett personligt bildspråk. Hennes sätt att forma bilder av bokstäver är en oemotståndlig blandning av hantverksskicklighet, humor och fingertoppskänsla. Ylva är utbildad vid Roehampton Institute i London och har sedan dess arbetat som kalligraf och designer i 20 år.

Idag är hon bosatt i Leksand i Dalarna i en kombinerad bostad och ateljé, som bär tydliga spår av hennes karakteristiska grafiska stil. Det är här hon hämtar kraften och inspirationen även om hennes marknad numera är global och sträcker sig långt utanför Sveriges gränser.

Hennes konst finns representerad över hela världen och för det svenska varumärket Åry Home har Ylva skapat en serie som under namnet ”What´s really on” som passar vår samtid både till färg, form och namn. Seriens mönster har Ylva Skarp skapat genom att arbeta med urvattnad tusch och akvarell. Hon har inspirerats och fascinerats av bokstäver, kontraster och olika uttryck som tillsammans skapar ett unikt resultat. Är du på jakt efter en detalj till ditt hem som kommer hålla över tid eller vill du ge din far en ett stycke konst i farsdagspresent är serien ”What’s really on” något du bör kika närmare på.